У зоні відчуження ЧАЕС триває ліквідація пожежі, радіаційний фон у нормі – ДСНС

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції станом на 7:00 6 квітня триває ліквідація двох осередків пожеж, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Також рятувальники вказують, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

За даними ДСНС, найбільший осередок горіння спостерігається між селами Володимирівка та Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 гектарів. «До гасіння залучено 124 людини та 28 одиниць техніки (в тому числі 2 літаки АН – 32П та вертольот МІ – 8). Всього з початку робіт авіацією ДСНС здійснено 42 скиди води (174 тонни), з них вертольотом МІ-8 – 27 скидів, літаками АН-32П – 15 скидів», – ідеться в повідомленні.

Площа пожежі поблизу села Рагівка Котовського лісництва становить близько 5 гектарів, о 20;45 5 квітня цю пожежу було локалізовано, інформують рятувальники.

4 квітня рятувальники повідомляли, що біля села Володимирівки на площі 20 гектарів спалахнула верхова лісова пожежа. Це змусило їх викликати посилення.

Пожежа у зоні відчуження виникла напередодні


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пожежа у зоні відчуження ЧАЕС: радіаційний фон у нормі – ДСНС

Ще новини

Leave a Comment