У МВФ похвалили Україну за банківську і земельну реформи

Міжнародний валютний фонд високо оцінив ухвалення українським парламентом законодавства про банківську та земельну реформи, що може відкрити шлях до позики на мільярди доларів.

«Ми вітаємо підтримку українським парламентом в першому читанні законодавства, спрямованого на зміцнення основ банківської реструктуризації, і очікуємо його остаточного ухвалення», – заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Він також додав, що МВФ із нетерпінням очікує ухвалення поправок до бюджету на 2020 рік, які «допоможуть владі відреагувати на надзвичайні виклики, що виникли внаслідок COVID-19».

Яків Смолій


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Нацбанк повідомив, на що очікує від МВФ та інших донорів

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з МВФ. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі. На позачерговому засіданні в ніч на 31 березня Верховна Рада підтримала законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Україна вже кілька місяців веде переговори з МВФ про трирічний кредит у розмірі 5,5 мільярда доларів. Нацбанк прогнозував отримання двох мільярдів доларів від МВФ у 2019 році та ще по два мільярди у – 2020-му й 2021-му роках. Поки таких кредитів Києву не надали.

Ще новини

Leave a Comment