Міноборони призупинило стрільби ЗРК після інциденту зі снарядом на подвір’ї у Львівській області

Міністр оборони України Андрій Таран повідомив про рішення призупинити стрільби зенітних керованих ракет (ЗРК) до завершення розслідування та проведення додаткової експертизи усіх ракет цієї серії. Відповідну заяву міністр зробив, коментуючи учорашній інцидент, коли на подвір’я приватної садиби у Львівській області впав снаряд.

«Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не відбулося», – сказав Андрій Таран.

Він додав, що, за попередніми результатами розслідуванням, найбільш вірогідною причиною інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої у 1985 році, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена та визнана придатною для використання, але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

2 квітня стало відомо, що на подвір’я житлового будинку у приватному секторі одного з населених пунктів Яворівського району Львівської області впав снаряд. Саме у цьому районі, в селі Старичі, розташований Яворівський військовий полігон. Водночас у Міноборони конкретно не вказали, про який населений пункт району йдеться. Повідомлялося, що боєприпас не розірвався і ніхто не постраждав.

Днями Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на своєму сайті повідомляла, що майже тисяча її курсантів проходять польовий вишкіл на Яворівському полігоні.

Яворівський полігон є одним із двох в Україні (разом з Широколанівським), де проводять також міжнародні військові навчання.

Ще новини

Leave a Comment