На Донбасі поранені троє українських військових за добу – штаб ООС

У зоні бойових дій на Донбасі впродовж доби 1 квітня зазнали поранень троє українських військових, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За цими даними, російські гібридні сили здійснили 15 обстрілів позицій українських військових, застосовуючи і заборонені Мінськими угодами види зброї.

Як інформує штаб у ранковому зведенні, ввечері 1 квітня бойовики «з напрямку населеного пункту Голубівське розпочали інтенсивний обстріл позицій Об’єднаних сил поблизу Новотошківського».

«Протягом двох годин російські найманці випустили у бік наших захисників близько 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм та 122 мм та понад 170 мінометних мін 120-го калібру. Українські військовослужбовці вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню, давши зрозуміти противнику усю безперспективність повторення подібних дій у майбутньому», – ідеться в повідомленні.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинувачують у трьох обстрілах упродовж минулої доби. Бойовики також стверджують, що внаслідок обстрілу Голубівського зазнала поранень жінка 1940 року народження та був пошкоджений будинок. Незалежного підтвердження ці повідомлення не мають.

В угрупованні «ДНР» ще не надавали зведених даних про бойові дії 1 квітня.

Луганськ, 28 березня 2020 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Жителів окупованого Луганська в смс просять доносити на тих, хто приїхав із-за «кордону»

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Ще новини

Leave a Comment