Карантин : засідання спеціального штабу у Кам’янському

Засідання спеціального штабу відбулося 31 березня під керівництвом Кам’янського міського голови Андрія Білоусова задля оперативного реагування та напрацювання нових рекомендацій для Кам’янського в умовах карантину, що введений через розповсюдження коронавірусу Соvid-2019. Також було проаналізовано поточний стан справ, запобіжних заходів у боротьбі з пандемією.

Наталія Кіктарова, начальник управління охорони здоров’я Кам’янської міської ради, розповіла присутнім про ситуацію в місті з вірусом, а також повідомила про останні інструкції, яких всім мешканцям слід дотримуватися. 

У Кам’янському наразі не зафіксовано жодного хворого на коронавірус. Кам’янчани, що хворіють тими чи иншими респіраторними або простудними захворюваннями постійно перебувають під наглядом лікарів і медичних спеціалістів. Деякі перебувають вдома, в самоізоляції. Це ті, у кого легка форма захворювання. Декілька людей госпіталізовано до 7-ої міської лікарні в інфекційне відділення задля постійного і ретельного нагляду за станом їхнього здоров’я і, за необхідності, моментального реагування на загострення хвороби. Співробітники ГУ ДСНС України, за наказом центральних органів влади, поряд з інфекційним відділенням розгорнули тимчасовий пункт для попередньої діагностики хворих. Міська влада пообіцяла рятівникам  придбати модернізований, спеціальний намет для таких цілей.

Вже зараз на  потреби для боротьби з епідемією з міського бюджету було виділено 13,5 мільйона гривень з яких передбачається закупівля необхідних медикаментів, захисних масок, а також  контрольних тестів на визначення в організмі вірусу Соvid-2019.

В Кам’янському відбувається постійний нагляд працівниками санітарно-епідеміологічної служби за суб’єктами господарювання, які мають дотримуватися умов карантину. Типові виявлені порушення: недотримання установленої кількості споживачів в одному приміщенні, відсутність можливості мити руки, брак масок на працівниках закладів. Такі підприємці будуть суворо каратися штрафними санкціями, що здійснюватимуть працівники КП «Благоустрою».

Міський голова Андрій Білоусов доручив найближчим часом провести засідання комісії ТЕБ та НС з огляду на останні зміни до постанови Кабінету міністрів №211 «Про протидію поширення на території України коронавіруса СОVID-19» і зафіксувати відповідні зміни до протоколу міської комісії.

Засідання спеціального штабу завершилося побажанням здоров’я усім мешканцям Кам’янського.

Ще новини

Leave a Comment