НБУ послабив гривню щодо долара США на 19 копійок

Національний банк України встановив на 26 березня офіційний курс 27 гривень 96 копійок за долар. Це на 19 копійок більше за курс на 25 березня.

Торги на українському міжбанківському ринку завершилися на рівні 27 гривень 99 копійок – 28 гривень 5 копійок за долар, за даними Finance.ua. Сесія знову пройшла різноспрямовано, мінімальні котирування становили 27 гривень 84–90 копійок за одиницю американської валюти. Вже друга сесія поспіль відбувається без активної участі НБУ, який зазвичай намагається не допустити надмірних коливань упродовж одного торговельного дня.

Фахівці сайту «Мінфін» прогнозували «досить середню активність імпортерів на фоні потенційних виходів покупців валютних ОВДП з метою купівлі за свої гривневі ресурси валюти під розрахунки у неї з Міністерством фінансів України по аукціону» (у вівторок українські урядовці змогли продати ОВДП, номінованих у валюті, на майже 802 мільйона доларів і 76 мільйонів євро). «Намагання підняти курс понад 28 гривень за долар триватимуть протягом усієї сесії», – очікували експерти.

Ще на початку березня долар в Україні коштував менш як 25 гривень, але на піку пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції та обвалом світових ринків паніки котирування перевищували 28 гривень за долар.

Ще новини

Leave a Comment