Абе та голова МОК підтвердили перенесення Олімпійських ігор-2020

Прем’єр-міністр Японії Абе Сіндзо погодив із президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом відтермінування Олімпійських ігор, які мали відбутися в Токіо, повідомляє 24 березня пресслужба прем’єр-міністра.

«Після телефонної розмови з президентом МОК Бахом прем’єр-міністр Абе звернувся до преси та пояснив, що співрозмовники зійшлися на тому, що Токійські олімпійські ігри не будуть скасовані, але мають відбутися до літа 2021», – йдеться в повідомленні.

МОК також оприлюднив заяву з приводу перенесення ігор за результатами розмови Абе та Баха. За повідомленням, обидва чиновники висловили тривогу через пандемію COVID-19.

«У наявних обставинах та на підставі інформації, наданій ВООЗ, президент МОК та прем’єр-міністр Японії дійшли висновку, що 32-гі Олімпійські ігри в Токіо мають бути перенесені на дату після 2020 року, але не пізніше літа 2021-го, аби забезпечити здоров’я спортсменів, всіх причетних до Олімпійських ігор та міжнародної спільноти», – йдеться в заяві.

Читайте також: Канада і Австралія відмовилися брати участь в Олімпіаді у Токіо​

Раніше подібне рішення анонсував член Міжнародного олімпійського комітету Дік Паунд у телефонному інтерв’ю американському виданню USA Today.

Олімпіада повинна була відбутися у Токіо з 24 липня по 9 серпня.

За даними Центру системних досліджені та інжинірингу при університеті Джонса Гопкінса, на сьогодні у світі кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить понад 387 тисяч, від COVID-19 померли понад 16,7 тисяч людей, видужали – майже 102 тисячі.

Ще новини

Leave a Comment