«Ігри нескорених» переносять на рік через коронавірус

Організаційна рада «Ігор нескорених-2020», які мали пройти в Гаазі, повідомила про їх перенесення на наступний рік через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Про це організатори повідомили 19 березня.

За повідомленням, рада разом із Фондом «Ігор нескорених» дійшла висновку, що захід неможливо буде провести з 9 до 16 травня, як це було заплановано.

«Зараз ми розглядаємо можливості перенести «Ігри нескорених» на травень або червень 2021 року, якщо це дозволятиме наявність ключових потужностей та ресурсів. Йде процес масштабного планування, щоб оцінити та підтвердити цю можливість», – йдеться в заяві організаторів.

Відкрите тренування збірної України на «Іграх нескорених-2020» – фоторепортаж

ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Відкрите тренування збірної України на «Іграх нескорених-2020» – фоторепортаж

Учасники української й американської збірної зіграли у баскетбол на візках і сидячий волейбол в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа»

Рішення в Організаційній раді пояснили небажанням наражати на ризик військових та їхніх близьких, а також залучати медиків та медичну інфраструктуру, які потрібні для протидії пандемії.

«Ми знаємо, що непроведення «Ігор нескорених» цього травня – новини, які розчарують всю родину «Нескорених», а також усіх причетних до планування та проведення Ігор. Ми дуже цінуємо незмінну підтримку, хто був і лишається залученим до «Ігор нескорених-2020» в Гаазі, і залишаємося відданими реабілітації поранених, травмованих та хворих військовослужбових та військовослужбовиць», – зазначає Рада.

Читайте також: УЄФА переніс Євро-2020 на 2021 рік​

Організатори також оприлюднили звернення патрона Ігор Герцога Сассекського Гаррі, який назвав перенесення змагань «складним рішенням», якому, однак, не знайшлося альтернативи.

«Хороша новина в тому, що у вас буде ще 12 місяців, щоб підготуватися ще краще, ніж ви це вже зробили, і досягнути найвищої точки своєї психологічної та фізичної форми. Я з нетерпінням чекаю ігор наступного року і шкодую, що ми не змогли організувати їх для вас (цьогоріч – ред.)», – сказав принц Гаррі.

Українська команда Ігор поширила новину, зазначивши, що «не засмучується».

«Не зважаючи на новини, ми не засмучуємося! Навпаки, продовжуємо готуватися та тренуватися. Українська команда Invictus Games щодня показує бойовий дух та прагнення класно виступити», – йдеться в зверненні спортсменів.

Україна планувала відправити на Ігри 2020 року 20 ветеранів бойових дій.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) заснував Герцог Сассекський (принц Гаррі) у 2014 році. Це міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Україна долучилась до Ігор у 2017 році.

Ще новини

Leave a Comment