«Укрзалізниця» зупиняє міжнародне пасажирське сполучення на період карантину

Із 17 березня «Укрзалізниця» зупиняє міжнародне пасажирське сполучення на період карантину.

«Укрзалізниця» на виконання розпорядження Кабінету міністрів України №288-р призупиняє міжнародне пасажирське залізничне сполучення з 00:00 17 березня (у ніч з 16 на 17) до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, або до ухвалення відповідних рішень урядом», – розповіли в пресслужбі компанії.

До цього «Укрзалізниця» зупинила залізничне сполучення зі Словаччиною та Польщею.

Водночас міжнародні вантажні перевезення та внутрішнє пасажирське сполучення здійснюються у штатному режимі.

12 березня кількість випадків коронавірусу в Україні зросла до трьох: два випадки виявлені в Чернівецькій області, ще один – у Житомирський. У цей же день на території країни розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Коронавірус і Україна. Живий блог

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Ще новини

Leave a Comment