Коронавірус: у Донецькій області є 88 апаратів штучної вентиляції легенів – ОДА

У лікарнях Донецької області є 88 апаратів штучної вентиляції легенів, ще чотири область зараз отримує для інфекційних відділень та лікарень. Про це у відповідь на запит проєкту Радіо Свобода «Радіо Донбас.Реалії» щодо готовності медичних закладів до COVID-2019 повідомили в департаменті охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.

Департамент визначив три госпітальні бази для надання медичної допомоги особам з підозрою на захворювання COVID-2019.

«Спільним наказом Департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації визначені: Інфекційна лікарня м. Костянтинівка, Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги, Маріупольська міська лікарня №4 ім. І.К. Мацука як госпітальні бази для надання медичної допомоги особам з підозрою на захворювання COVID-2019», – зазначили в департаменті охорони здоров’я.

В адміністрації повідомляють, що в зазначених закладах є в наявності вісім апаратів штучної вентиляції легенів.

За даними відомства, відповідно до алгоритму дій, у разі звернення особи з підозрою на випадок COVID-2019 швидка транспортує пацієнта до зазначених госпітальних баз. При цьому в департаменті зазначають, що вибір місця лікування хворих на пневмонію залежить від стану пацієнта.

«Значна частина хворих на пневмонію отримують лікування в амбулаторних умовах. При наявності показань хворі на пневмонію госпіталізуються до закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги за місцем проживання. Погодження на госпіталізацію не потрібно», – йдеться у повідомленні.

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що станом на 11 березня отримало 43 підозри про захворювання на COVID-19, з яких одна перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат. Станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

У світі, за даними МОЗ, зареєстровано понад 119 тисяч випадків захворювання COVID-19, з них 4284 закінчилися смертю, у той же час понад 65,5 тисячі людей одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків у 108 країнах.

Ще новини

Leave a Comment