Марш жінок і акція противників фемінізму відбулися в Києві

У центрі Києва 8 березня відбулася акція «Марш жінок», учасники якої вимагали від депутатів ратифікувати Стамбульську конвенцію і виступали за гендерну рівність у суспільстві.

Учасники акції зібралися на Михайлівській площі і пройшли ходою до Поштової площі.

Учасники й учасниці маршу тримали в руках плакати з написами «Різні, але рівні», «Жінкам – рівне представництво у владі», «Дискримінація коштує дорого», «Рівність – традиційна цінність».

«Саме тому ми виходимо на Марш: змусити державу почути про наші проблеми, ратифікувати Стамбульську конвенцію та зменшити кількість насильницьких злочинів, забезпечивши належну реакцію правоохоронних органів та захист жертв. Ми – жінки різного віку, соціальних класів, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності, кольорів шкіри, етнічності та національності. Ми живемо у різних соціальних контекстах та реаліях, але всі ми кожного дня стикаємося з сексизмом, дискримінацією та насильством, які називаються «традиційними цінностями». Сьогодні ми об'єднались заради спільної мети: посилити голос жінок та нашу видимість у суспільстві», – йдеться в повідомленні на сторінці акцїі у фейсбуці.

Одночасно відбувалася також акція противників фемінізму. Дві акції розділяв кордон поліції, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Інформації про сутички не було.

У поліції повідомили, що забезпечували порядок під час акцій.

«У столиці відбуватимуться акції різної спрямованості, а тому поліцейські пильно стежитимуть за порядком та оперативно реагуватимуть з метою недопущення конфліктів та будь-яких порушень. Крім того, з учасниками та організаторами заходів працюють представники поліції діалогу, задача яких полягає в запобіганні провокацій та роз'ясненні присутнім на зібраннях відповідальності у разі порушення правопорядку. Під час ходи учасників акцій також буде короткотривале перекриття руху на вулиці Михайлівській та Європейській площі», – заявив перед початком акцій начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

Україна ще 2011 року підписала, але досі не ратифікувала Стамбульську конвенцію, офіційна назва якої – Конвенція Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством проти жінок і домашнім насильством.

8 березня відзначають Міжнародний жіночий день.

Поради самій собі: жінки з різних країн світу висловлюють свої думки

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

Поради самій собі: жінки з різних країн світу висловлюють свої думки

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:07:26

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Ще новини

Leave a Comment