Зеленський закликав українців менше їздити за кордон через поширення коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський закликав українців менше їздити за кордон через поширення коронавірусу. Про це він сказав під час зустрічі з громадянами України, які відбули двотижневий карантин у санаторії «Нові Санжари» у Полтавській області, повідомили у Офісі президента.

«У порівнянні з багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо», – заявив президент.

Він порадив надати перевагу внутрішньому туризму.

«У нас прекрасна країна, у нас багато місць, де можна нормально відпочити, доки ця історія завершиться», – зазначив Зеленський.

«Напередодні вони подорожували Італією», – йдеться в повідомленні адміністрації у фейсбуці


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ще двоє людей шпиталізовані в Чернівецькій області з підозрою на коронавірус – ОДА

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Ще новини

Leave a Comment