Баканов: за пів року СБУ попередила кілька терактів з боку бойовиків «ДНР» та «ЛНР»

За пів року Служба безпеки України попередила кілька терактів з боку контрольованих Росією бойовиків «ДНР» та «ЛНР», заявив голова СБУ Іван Баканов.

«Головне завдання спецслужби – ловити не дрібних шахраїв, а дбати про національну безпеку країни. І наші результати якраз підтверджують дієвість нових підходів. Чи були спроби влаштувати терористичні акти? Звичайно. Чи нейтралізували їх? Так», – сказав Баканов.

Він зазначив, що п’ять років позбавлення волі отримав громадянин, який планував вибух у житловому масиві Запоріжжя.

«А на початку цього року в Харкові попередили замах на українського розвідника. Злочинець хотів не просто вбити військового, але нанести максимальну шкоду іншим людям. Тому заклав вибухівку прямо в під’їзді багатоквартирного будинку. Уявляєте кількість можливих жертв?» – підкреслив голова СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ за останні пів року відкрила 106 кримінальних проваджень у сфері протидії тероризму та захисту територіальної цілісності. 34 – за фактом створення терористичної організації, 14 – за ознаками вчинення терористичної дії.

«Окрему увагу слід звернути на затримання в Україні одного із лідерів «ІДІЛ» на прізвисько «Аль Бара Шишані». Є й інші успішні приклади», – стверджує Баканов.

Він був призначений на посаду голови СБУ 29 серпня 2019 року.

Ще новини

Leave a Comment