Рівень запасів води в окупованому Криму вдвічі нижчий, ніж торік

Рівень наповнення водосховищ в окупованому Криму до початку березня через брак опадів виявився майже вдвічі нижче минулорічного показника. Про це повідомили у місцевому Гідрометцентрі, який підпорядковується російській окупаційній адміністрації Криму.

Наразі в основних водосховищах півострова накопичилося близько 100 мільйонів кубометрів води – замість 184 з половиною мільйонів на кінець лютого 2019 року. Якщо ситуація з нестачею опадів лишиться такою, то в деяких районах півострова вода може закінчитися до середини липня.

На початку лютого повідомлялося, що водосховища Криму заповнені на 37% і цих запасів має вистачити тільки до червня. У зв’язку з цим жителям Сімферополя з 10 лютого хотіли обмежити подачу води – зокрема, повністю відключати її в робочий час і вночі. Однак потім у російській адміністрації окупованого півострова цю ідею відклали, оскільки почалися дощі, зазначивши однак, що у випадку погіршення ситуації з опадами повернуться до запропонованої схеми подачі води.

Наприкінці лютого секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов заявив, що говорити про відновлення подачі дніпровської води до анексованого Росією Криму неможливо до деокупації півострова.

Ще новини

Leave a Comment