Один військовий загинув, 6 постраждали 1 березня на Донбасі – штаб ООС

Один український військовослужбовець загинув, шестеро зазнали поранень і травм внаслідок обстрілів позицій українських сил з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі 1 березня, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

За повідомленням, бойовики п'ять разів порушили режим тиші.

Зокрема, як повідомили у штабі, під час підвезення продуктів до позицій українських військових поблизу населеного пункту Нижньотепле, представники незаконних збройних формувань помітили автомобіль і застосували протитанковий ракетний комплекс.

Росія готує для Донбасу новий план

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

Росія готує для Донбасу новий план

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:06:35

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

«Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє наших захисників отримали поранення, а ще двоє – бойове ураження», – йдеться в повідомленні.

У штабі ООС зауважили, що враховуючи те, що відстань до автомобіля українських військових становила близько 3500 метрів, «цілком ймовірно, що прицільний вогонь на ураження по ньому вів підготовлений оператор-навідник ПТРК збройних сил Російської Федерації, а не поспіхом навчена вчорашня цивільна людина».

На українських позиціях під Маріуполем, лютий 2020


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Армія і агресивна дипломатія: Безсмертий про тактику перемоги України і плани Росії

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно. А останніми днями інтенсивність порушень значно зросла.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Ще новини

Leave a Comment