У 25-й бригаді відреагували на позов бійця через травму на Донбасі

У 25-й окремій повітряно-десантній бригаді прокоментували ситуацію з колишнім бійцем бригади, учасником бойових дій на Донбасі Антоном Монаховим, який в судиться з командуванням, доводячи, що отримав ураження під час виконання бойового завдання. Радіо Свобода 26 лютого отримало відповідь на інформаційний запит.

У документі, підписаному командиром військової частини Олегом Зенченком, йдеться про те, що 27 жовтня 2016 року в районі КПП «Майорське» підрозділи бригади зазнали численних обстрілів з боку угруповання «ДНР», були поранені двоє бійців. Як зазначено у відповіді на запит, інформація щодо отримання поранення бійцем Монаховим та обстрілу позиції, на якій він виконував бойове завдання, відсутня.

У військовій частині заявили, що двоє з трьох військовослужбовців, вказаних бійцем як свідки, не підтвердили подану ним інформацію, а третій звільнився зі Збройних сил, і з ним наразі немає зв’язку.

У відповіді на запит також сказано, що факт отримання травми бійцем під час обстрілу «базується тільки на припущеннях солдата запасу» та «витягах з медичних документів, де факт ЗЧМТ (закритої черепно-мозкової травми) та струсу головного мозку 27.10.2016 базується знову лише на словах самого військовослужбовця».

У військовій частині заявили, що запрошували бійця на зустріч, та він налаштований на вирішення питання лише в судовому порядку.

Раніше учасник бойових дій на Донбасі, колишній боєць 25-ї бригади Антон Монахов заявив, що звернувся до суду, щоб довести отримання травми на війні. Боєць, який прослужив у зоні АТО понад рік, зауважив, що командування відмовляє йому в довідці про обставини отримання ураження. Без цього документа він не може довести своє право на соціальну підтримку від держави, зокрема, безкоштовне лікування. Антон Монахов зазначає, що в нього діагностували перфорацію барабанної перетинки й складне неврологічне захворювання як наслідок отриманої мінно-вибухової травми.

Ще новини

Leave a Comment