Прикордонслужба перевіряє інформацію про звільнення затриманих у Криму українських рибалок

У Держприкордонслужби України є «попередня» інформація про звільнення з-під арешту в анексованому Криму затриманих ФСБ Росії в Азовському морі українських рибалок. Про цепроєкту Радіо Свобода Крим.Реалії розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

За його словами, прикордонники сподіваються, що інформація про звільнення рибалок відповідає дійсності.

У Держприкордонслужбі зазначили, що говорити про те, яким чином українські рибалки повернуться на материкову частину України, поки що рано. Це може бути зворотний шлях морем або через адмінкордон між Кримом і Херсонською областю.

Українські рибалки

Українські рибалки

«Ми обов'язково встановимо обставини, як вони виходили в море», – сказав Демченко.

Українські рибалки

Українські рибалки

Раніше народний депутат України Павло Мельник повідомив, що затримані ФСБ в Азовському морі українські рибалки вийшли з-під арешту в анексованому Росією Криму.

16 лютого Керченський міський суд заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі «за незаконний вилов риби».

Прокуратура Автономної Республіки Крим 15 лютого відкрила кримінальне провадження України за фактом незаконного захоплення «співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії» українського судна з чотирма людьми на борту.

Управління ФСБ Росії в Криму і Севастополі 15 лютого повідомило про затримання в Азовському морі судна з чотирма громадянами України на борту.

У ФСБ стверджують, що капітан затриманого в Азовському морі судна визнав свою провину на допиті.

МЗС вимагає в Москви надати інформацію щодо обставин затримання українського судна


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

МЗС викликало представника Росії через арешт рибалок в Азовському морі, прокуратура АРК відкрила справу

Раніше контррозвідка СБУ стверджувала, що фіксує порушення норм міжнародного права з боку співробітників ФСБ Росії щодо громадян України, які здійснюють вилов риби в акваторії Азовського моря.

Останнім часом Чорне море, як Азовське море і Керченська протока стали місцями активних дій військово-морського флоту та інших морських формувань Росії, які створюють загрози і цивільному судноплавству, і діям українських військових моряків.

Ще новини

Leave a Comment