Геращенко заявив, що в заворушеннях у Нових Санжарах здебільшого брали участь місцеві

У заворушеннях у Нових Санжарах на Полтавщині здебільшого брали участь місцеві, повідомив в коментарі Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у кулуарах парламенту.

«Були заклики в соціальних мережах, були впливи певні з боку різного роду пропагандистських ресурсів. В цілому значна більшість громадян –це були, дійсно, жителі Нових Санжар та Новосанжарського району. Вони були фактично введені в оману тим, що їм здалося, що евакуйовані з Китаю українці можуть нанести їм якусь шкоду», – сказав Геращенко в коментарі Радіо Свобода.

Він запевнив: «Ми не дамо більше нікому там вчиняти провокації».

«Більш ніж десяток порушників були затримані, їхні особи встановлені і кожен, хто жбурляв каміння, розбивав скло в автобусі, усі будуть притягатися до відповідальності», – заявив Геращенко.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців отримали травми. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

Ще новини

Leave a Comment