Журналісти Радіо Свобода виявили у Севастополі захоплений Росією військовий корабель «Черкаси»

Кореспондентам проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії вдалося з'ясувати місцезнаходження мінного тральщика ВМС України «Черкаси» – військового корабля, чий екіпаж навесні 2014 року в Криму найдовше опирався спробам захоплення з боку російського спецназу.

Зараз корабель пришвартований у севастопольській бухті Стрілецька. Поруч з ним стоять ще три захоплених Росією українських корабля: тральщик «Чернігів», і корвети «Луцьк» і «Тернопіль».

За знятому Крим.Реалії відео колишній командир мінного тральщика Юрій Федаш одразу впізнав свій корабель і зазначив, що в цілому той «перебуває у недоглянутому стані».

«П'ять років він не фарбувався. Он, зірочка є, ніхто не зафарбував зірку, а герб Черкас зафарбували», – прокоментував Федаш.

Детальніше дивіться в телепроекті «Крим.Реалії» в суботу, 22 лютого на телеканалі «24» і в понеділок 24 лютого на сайті Крим.Реалії.

Скріншот із трейлеру фільму «Черкаси»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

​«Черкаси» будуть чинити опір. 10 фактів про фільм

Протягом трьох тижнів у березні 2014 року 48 моряків «Черкас» тримали оборону на озері Донузлав. Навіть після захоплення корабля команда відмовилася спустити український прапор. Це зробили російські військові – вже після того, як з борту зійшов останній український моряк. Корабель протимінної оборони «Черкаси» Росія Україні не повернула.

Ще новини

Leave a Comment