Баскетбол: збірна України готується до матчів кваліфікації «Євробаскету-2021» (фото)

Українська збірна з баскетболу 5×5 провела відкрите тренування напередодні вильоту до Грацу, де підопічні Айнарса Багатскіса 20 лютого зіграють проти збірної Австрії. Це буде перший матч в рамках кваліфікації на «Євробаскет-2021».

«Всі, кого ми запросили до збірної, усі приїхали. Це означає, що Україна та її прапор – це не порожні слова. У Києві ми тренуємось у складі 16 гравців, а до Австрії та Угорщини візьмемо 14 баскетболістів. У нас є проблемні позиції, і не так легко визначити, хто має грати. Усі гідні місця – у фінальній заявці, але у нас ще є питання, кому краще з ким грати, тому з підсумковою «дванадцяткою» ми ще не визначились. Можливо, на першу гру (в Австрії – ред.) буде один склад, а на другу (в Запоріжжі – ред.) зміниться», – прокоментував склад збірної головний тренер Айнарс Багатскіс.

Айнарс Багатскіс

Айнарс Багатскіс

«Ще позавчора багато хто грав у своїх чемпіонатах і кубках, а сьогодні вже всі у збірній. Ми хочемо добре стартувати у кваліфікаційному турнірі, віддячити Україні, яка дала нам усе. У команді гарна атмосфера, усі готові виконувати завдання. Зараз нема слабких суперників, будемо боротися, усе в наших руках», – каже віцекапітан збірної України Денис Лукашов.

Денис Лукашов

Денис Лукашов

Вперше за сім років українська баскетбольна команда виступить у жовтій формі. Востаннє в такому кольорі збірна грала на чемпіонаті Європи 2013 року, коли посіла шосте місце. Це залишається найкращим результатом в історії української чоловічої збірної.

За результатами жеребкування чемпіонату Європи-2021 чоловіча збірна України потрапила до групи F, де виступатиме проти Австрії, Угорщини і Словенії. Проте у лютому «синьо-жовті» зіграють лише проти двох суперників. 20 лютого о 20:30 відбудеться матч «Австрія – Україна», а вже 23 лютого в Запоріжжі українці зіграють проти команди Угорщини. Матч розпочнеться о 18:00.

Крім того, у цій кваліфікації як головний тренер збірної України дебютує Айнарс Багатскіс, який вже працював з українськими клубами: у сезоні 2011/2012 очолював «Кривбасбаскет», а з 2012 по 2014 роки – київський «Будівельник», разом з цією командою двічі ставав чемпіоном України.

Ще новини

Leave a Comment