Українців з Уханю евакуюють 20 лютого – Радуцький

20 лютого з китайського Уханю, який є епіцентром спалаху коронавірусу, евакуюють 50 громадян України та кілька десятків іноземців. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, член фракції партії «Слуга народу» Михайло Радуцький.

«Було прийнято рішення про евакуацію 50 українців та, за запитом міжнародних партнерів – 36 іноземців. Евакуація відбудеться 20 лютого. Для того, щоб уникнути паніки та розповсюдження неправдивої інформації, повідомляю про заходи безпеки, які будуть здійснені для недопущення коронавірусу в Україну. Команда літака складатиметься з 16 осіб екіпажу: 6 пілотів, 9 бортпровідників, 1 технік, 2 лікарів, 1 медсестра. Також у літаку перебуватимуть поліцейський, військовослужбовець і працівник консульства. Всі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту», – мовиться у повідомленні.

Кожен пасажир до посадки буде підписувати інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції та спостереження за станом здоров’я, діагностику й лікування. У разі відмови – людину евакуювати не будуть. Якщо у тих, кого мають евакуювати, буде температура вище за 37,2 або респіраторна інфекція – їх не пускатимуть на літак.

«Літак прибуде на санітарну стоянку та всі пасажири пройдуть прикордонний контроль. Співробітники прикордонної та митної служби проводитимуть необхідні процедури в костюмах бактеріологічного захисту. Після висадки пасажирів проводитиметься дезінфекція місця стоянки, трапа, салону, багажного відсіку та кабіни пілотів. У літаку проводитиметься повна заміна фільтрів системи кондиціонування. Пасажири і члени екіпажу відправляться до місця обсервації в автобусах у супроводі співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Колону з 4-х автобусів супроводжуватимуть автомобілі Патрульної поліції. Автобуси, в яких транспортуватимуться пасажири – також піддаватимуться дезінфекції», – зазначив Радуцький.

Корпуси, де знаходитимуться евакуйовані, будуть охороняти працівники МВС. Там також будуть посилені заходи безпеки – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження.

«До охорони цієї території буде залучено щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Нацгвардії. Всі співробітники, які супроводжуватимуть евакуйованих, будуть забезпечені комплектом спецодягу, який відповідає всім світовим стандартам та повністю захищає від будь-яких біологічних уражень», – заявив Радуцький.

";
//parse XFBML, because it is not nativelly working onload
if (!fbParse()) {
var c = 0,
FBParseTimer = window.setInterval(function () {
c++;
if (fbParse())
clearInterval(FBParseTimer);
if (c === 20) { //5s max
thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize.";
clearInterval(FBParseTimer);
}
}, 250);
}
}
};
thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed";
if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading")
window.addEventListener("load", render);
else //liveblog, ajax
render();
})(document);

Ще новини

Leave a Comment