Підозрюваного у створенні злочинної організації в Херсоні везуть до Києва – Рябошапка

Затриманого 20 січня в Херсоні підозрюваного в створенні злочинної організації перевозять до Києва, повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

«Мова йде, зокрема, про створення та участь у діяльності злочинної організації, яка займалася залякуванням, побиттям та знищенням майна наших громадян. Особу, яка підозрюється у створенні цієї організації, затримано, їй повідомлено про підозру, наразі вона доставляється до одного з судів міста Києва для обрання їй запобіжного заходу», – повідомив Рябошапка.

Він також вказав, що за місцем відбування покарання повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину імовірному керівнику групи осіб, які напали на Катерину Гандзюк.

«Слід зазначити, що велика частина процесуальних дій і проводилася з метою розкриття злочину, пов’язаного з нападом на Катерину Гандзюк. Зокрема, слідство цікавлять докази, які б допомогли з’ясувати механізм планування та вчинення цього злочину», – наголосив генпрокурор.

Офіс генерального прокурора повідомив раніше 20 січня, що йдеться про особу, яка уклала угоду про визнання винуватості у «приховуванні нападу на Катерину Гандзюк» (ймовірно, йдеться про Ігоря Павловського, оскільки про його угоду зі слідством у справі Катерини Гандзюк раніше були заяви – ред.).

Акція «Ніч на Банковій. Знову» біля Офісу президента, вересень 2019 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Справа Гандзюк»: правоохоронці провели понад 30 обшуків, 9 особам повідомили про підозру

Раніше ЗМІ повідомили, що обшуки сьогодні відбулися, зокрема, у голови Херсонської облради Владислава Мангера, голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука. В Офісі генпрокурора Радіо Свобода відмовилися вказувати конкретні імена. За законом, «особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку».

Пізніше в СБУ заявили, що провели обшуки «у голови Херсонської обласної Ради, колишнього голови Херсонської ОДА, його заступника та інших осіб».

Акція «Ніч на Банковій. Знову» біля Офісу президента, вересень 2019 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Рада «перезапустила» ТСК щодо нападів на Гандзюк та інших активістів

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня набув чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

Як повідомили в СБУ, вони далі проводять слідство у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Ще новини

Leave a Comment