Першим рішенням новий президент знизить ціну на газ для населення – Юлія Тимошенко

Про це лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». Як вона наголосила,    першим рішенням нового президента має стати вето на всі постанови, якими встановлено непосильні, необґрунтовані ціни на український природний газ для людей.

Лідер партії «Батьківщина» пояснила, що тарифи – це абсолютна монополія, це ще один величезний податок, від якого люди не можуть ухилитися.

Лідер партії «Батьківщина» зауважила, що встановлена сьогодні ціна на газ не має нічого спільного з ринковою. Бо у світі не існує більше іншої країни, де ринкова ціна на газ встановлювалась би постановою уряду, як у нас. Ринкова ціна має встановлюватися ринком.

Юлія Тимошенко нагадала, що держкомпаніями щорічно видобувається понад 16 млрд. кубометрів газу, а рівень споживання населенням – 15 млрд. кубометрів. Це означає, що українського газу вистачає навіть із надлишком. Відповідно, нова влада зможе вдвічі знизити ціну на газ, зберігаючи прибутковість галузі і рівень видобутку.

 

Ще новини

Leave a Comment