«Батьківщина» протестує проти підвищення ціни на газ

Такою була тема прес-конференції заступників голови Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» Олега Робкіна, Сергія Пасхалова та заступника голови обласної ради, лідера Дніпровської міської парторганізації Мгера Куюмчяна, яка відбулася в інформагенції «Міст – Дніпро» у Дніпрі.

Заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олег Робкін під час прес-конференції зачитав заяву лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко про підвищення ціни на газ.

«Відбувається так, як я і попереджувала. Що спочатку задеруть ціни на газ і тепло, а потім поскасовувати субсидії, які були просто тимчасовим знеболюючим засобом. Я також хочу повідомити, що коли ця влада на чолі з президентом буде усунена шляхом демократичних виборів через 7 місяців, я гарантую вам, що тарифи на газ і на тепло будуть мінімум удвічі зменшені, мінімум! А може бути, ще й у два з половиною рази. Тому що зараз це спонтанне підвищення цін на газ взагалі перейшло всі межі. І кожен, кожен, хто брав участь в злочинному, необґрунтованому підвищенні тарифів на газ і на тепло, буде за це відповідати за Кримінальним кодексом. Нікому це не зійде з рук! Я зараз прямо звертаюся до президента. Припиніть цей геноцид по відношенню до українського народу. Зупиніться в своїй жадібності заробляти гроші на людському горі!», – наголошується в заяві лідера ВО «Батьківщина».

Заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Сергій Пасхалов заявив, що жодна влада ще не поводила себе з українцями так цинічно, як нинішня.

«Сьогодні нам заявляють, що нічого засмучуватися, тому що, бачте, ціна на газ у нас все ще нижча, ніж в Європі. При цьому забувають згадати, що середня зарплата в Києві і деяких містах-мільйонниках – близько 300 доларів. В Європі ж мінімальна зарплата – 750 євро.

Порошенко каже, що сьогодні єдиний спосіб знизити ціну на газ – повернути в кабалу до «Газпрому». Якщо так, що за що тоді менеджери НАК «Нафтогаз України» отримують мільйонні премії. Крім того, зараз ми здатні видобувати до 500 кубів на сім’ю власного газу, чого цілком достатньо для потреб населення», – зазначив Сергій Пасхалов.

Мгер Куюмчян закликав жителів Дніпропетровщини включатися в боротьбу проти підвищення ціни на газ.

«Протягом 2014-2017 років ціна на газ в Україні виросла в 9,6 раза. І президент знову приймає рішення про чергове підвищення. Інакше як «Холодомором» і прагненням залізти до українців в кишеню, щоб закрити дірки в бюджеті, це рішення не назвеш», – наголосив Мгер Куюмчян.

Ще новини

Leave a Comment