«Батьківщина» розпочинає рух проти підвищення ціни на газ

Команда «Батьківщини» розпочинає всеукраїнський рух за скасування рішення Порошенка про підвищення ціни на газ для населення.

Про це лідер партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила 24 жовтня на прес-конференції у Вінниці.

Лідер партії «Батьківщина» назвала черговим обманом обіцянку президента Порошенка щодо посилення субсидій. Адже в ухваленому в першому читанні проекті державного бюджету на 2019 рік (за який фракція «Батьківщина» не голосувала) видатки на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг передбачені у 1,5 разу менше, ніж цього року.

Юлія Тимошенко підтвердила, що після перемоги на виборах нова влада за лічені тижні знизить вартість газу щонайменше вдвічі. Газу українського видобутку, зазначає лідер партії, цілком вистачить на забезпечення потреб населення за посильною ціною.

Лідер партії «Батьківщина» заявила, що «ніякого дефолту без підвищення ціни на газ не буде», як би сьогодні не намагалися лякати цим прихильники президента, обґрунтовуючи його антинародну політику. А всі, хто брав участь у цих оборудках і завищував ціну на газ для людей, відповідатимуть за Кримінальним кодексом.

Фракція «Батьківщина» закликає скликати позачергову сесію Верховної Ради України, яка має бути присвячена темі необґрунтованого підвищення ціни на газ для населення. Згідно з Конституцією, таке позачергове засідання парламенту може скликати або спікер, або 150 депутатів. Народні депутати від «Батьківщини» вже поставили свої підписи.

Ще новини

Leave a Comment