Громади Дніпропетровщини підтримали План перемоги та представлять його іноземним регіонам-партнерам

План перемоги став темою розширеного засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Стратегічно важлива ініціатива Президента зібрала всю державу. Онлайн долучилися й представники майже двадцяти країн. Володимир Зеленський зосередився на важливості кожного кроку, прописаного у стратегічному документі. Міста та села Дніпропетровщини підтримали його та вже згодом представлять іноземним громадам-партнерам.

«Ініціатива, започаткована Президентом, підтримана нашими містами, селищами та селами. Бо це запорука впевненого миру. Дякую Володимиру Зеленському та його команді за те, що ведуть Україну до головної мети. А всім, хто долучився до цього засідання Конгресу, за єдність. Це важливо, бо План перемоги залежить від кожного з нас та зусиль, які докладаємо на своєму рівні», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Звертаючись до учасників розширеного засідання Президії Конгресу, Президент наголосив – кроки, прописані у Плані, реалістичні. А втіливши їх в життя, війну в Україні вдасться завершити надійним і чесним миром.

«Тиждень тому брав участь у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи. Там є повна підтримка Володимира Зеленського та шляху до перемоги, який він представив. А серед присутніх були 46 представників з різних країн», – поділився голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Міжнародні партнери долучалися й до самої розробки Плану перемоги. Працювали над ним разом з командою Президента. В результаті – маємо 5 стратегічно важливих кроків, які посилять Україну.

«Це стратегічний документ, один з пунктів якого – геополітичний. Мова про вступ нашої держави до НАТО. Ми бачимо себе в цьому альянсі, в системі колективної безпеки. А ще йдеться про постачання сучасної зброї та фінансування вітчизняної оборонної промисловості»,  пояснив депутат обласної ради, керівник фракції «Громадська сила» Руслан Краснов. 

План перемоги – це продовження безпекових ініціатив, з якими країна виходить на міжнародні майданчики від першого дня вторгнення росіян. І навколо нього українці мають об’єднатися, впевнений міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Безумовно ми «за» План перемоги, бо зараз, в цих історичних умовах, дуже важливе національне єднання. Так покажемо світу, що українське суспільство та різні гілки влади підтримують Президента та його надзусилля у питанні завершення війни, завершення на українських умовах»,  додав Борис Філатов.

Привести План має і до проведення результативного Другого Саміту миру. Для цього повинні донести до іноземних держав важливість цих кроків для України та безпеки світу, вважає Самарівський міський голова Сергій Рєзнік.

«Є в нас партнери у Німеччині, контакти з Австралією. А ще – зарубіжні громади та регіони, з якими поки не маємо задекларованих на папері відносин, але налагоджуємо їх. Будемо знайомити їх із Планом перемоги, який ми підтримуємо, та просити просувати на своїх територіях», – сказав Сергій Рєзнік.

«Всією країною з першого дня війни й до сьогодні віримо в перемогу. Підтримуємо й План, який розробила команда Президента», – резюмував Зеленодольський міський голова Дмитро Невеселий.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України – це майданчик для обговорення ключових напрямків розвитку країни. На ньому взаємодіють всі органи влади та міжнародні партнери держави.

Ще новини

Leave a Comment