Війська рф запустили по Україні понад 80 “шахедів”: ППО працювала у 12 областях

У ніч на 23 жовтня ворог завдає удару по Україні 81 ударним БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф. Також противник атакував Одещину керованою авіаційною ракетою Х-31П із акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Станом на 9.00 підтверджено збиття 57 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Харківській областях. Крім того, 15 російських безпілотників на цей час локаційно втрачено. До 9-ти ворожих БпЛА спостерігаються в повітряному просторі України.

Наслідки на Черкащині

Минулось без потерпілих. Це найголовніше. Силами ППО, наших мобільних вогневих груп і РЕБ-протидії знищено 6 ударних БпЛА. Однак є і влучання.

Черкаський район. Тут окупанти цілили по об'єктах інфраструктури. Завдані збитки встановлюємо. Зокрема, пошкоджено будівлю цілком цивільного автовокзалу в обласному центрі. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Також пошкоджено адмінбудівлю приватного підприємства та автівки.

Золотоніський район. Уламки російського залізяччя понівечили дах приватного домоволодіння.

Уманський район. Уламками БпЛА поруйновано приватний гараж і кілька авто. Обстеження території триває.

Наслідки на Київщині

Попередньо падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів Влучань в об’єкти критичної чи цивільної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment