Ускладнене дихання та пирхота в горлі: у Дніпрі серйозно погіршилась якість повітря

Сьогодні, 22 жовтня, у Дніпрі фіксується погіршення якості повітря: індекс його якості складає 131. Люди можуть відчувати утруднене дихання та пирхоту в горлі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на AccuWeather.

Рівень дрібнодисперсних речовин 131, що є нездоровий. Це частинки забруднювачів діаметром менше 2,5 мікрометрів, які можуть потрапляти в легені та кров, що призводить до серйозних проблем зі здоров’ям. Найбільш серйозні наслідки стосуються легень і серця. Дія може спричинити кашель або утруднене дихання, загострену астму та розвиток хронічних респіраторних захворювань.

Рівень твердих частинок (PM) 10, що є поганим. Це частинки забруднювачів діаметром менше 10 мікрометрів, які можна вдихнути. Частинки розміром більше 2,5 мікрометрів можуть осідати в дихальних шляхах, що спричиняє проблеми зі здоров’ям. Вони можуть призвести до подразнення очей і горла, кашлю або утрудненого дихання та загострення астми. Більш часта і надмірна дія може призвести до серйозніших наслідків для здоров'я.

Вміст діоксиду азоту 64, що є поганим. Це збільшує ризик виникнення проблем з дихальною системою. Кашель і утруднене дихання – поширені й серйозніші проблеми зі здоров’ям, як-от респіраторні інфекції, можуть виникати у разі тривалішої дії.

Зазначимо, що Одним з найбільших забрудників повітря у місті є Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), також відомий як Петровка або завод ім. Петровського, та розташований неподалік від нього завод Дніпрококс.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment