Війська рф атакували Україну понад 100 ракетами та дронами: кільки збила ППО

Війська рф атакували Україну понад 100 ракетами та дронами. ППО збила 42 безпілотники та 4 ракети.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

За повідомленнями військових у ніч на 19 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційним ракетами (район пусків – акваторія Чорного моря), ударними БПЛА типу "Shahed" та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ).

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей – до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Як відпрацювала ППО

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збито 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69. Також на цю годину є підтвердження про збиття 42 ворожих БПЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях", – зазначили військові.

Крім того, 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено. Наразі інформація щодо збиття чи падіння дронів уточнюється та оновлюється.

Атака рф по Україні

В Україні кілька разів оголошували тривогу. Зокрема, востаннє, близько 7:00, тривога оголошувалась через ракетну небезпеку, а в Черкасах лунали вибухи.

Окрім того, росіяни намагалися атакувати і Київ дронами. Усі цілі були збиті, але без пошкоджень не обійшлося. Також у Києві через атаку рф постраждала жінка.

Також у ніч на 19 жовтня рф атакувала Шостку Сумської області. Пошкоджено об'єкти енергетики та інфраструктури, вісім поранених, є відключення світла. Зокрема, окупанти атакували пожежну частину у Шостці. Серед поранених – рятувальники.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment