War & Sanctions – ГУР МОУ в партнерстві з ЦПД запускають новий розділ про російських спортсменів – агентів впливу рф за кордоном

Головне управління розвідки Міністерства оборони України продовжує вживати асиметричних дій для протидії операціям та планам ворога. У сучасній війні росія використовує спорт як інструмент дезінформації, пропаганди, обходу санкцій і поширення свого впливу та лобі у світі.
У відповідь агресору ГУР МО спільно з Центром протидії дезінформації РНБО запускають новий розділ порталу War & Sanctions – «Чемпіони терору», повідомляє телеграм-канал ЦПД.
Розділ містить інформацію:
російських спортсменів, тренерський склад, які продовжують брати участь у міжнародних змаганнях, відбілюють репутацію (sportswashing) росії, поширюють дезінформацію, виправдовують та легітимізують агресію проти України серед іноземної аудиторії, сприяють обходу санкцій, є інструментами в руках російських спецслужб;

російських спортивних функціонерів, що залишаються російським лобі та елементом стратегічного впливу за межами росії, забезпечуючи шляхи налагодження міжнародних зв’язків та співпраці в обхід санкцій.
Запуск розділу є черговим закликом до міжнародної спільноти відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань, у тому числі під нейтральним прапором, виключити росіян з міжнародних спортивних організацій, та припинити будь-яку співпрацю з ними.
Спорт знову має стати символом миру.
https://war-sanctions.gur.gov.ua/

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment