Один з обласних центрів України може стати непридатним для життя: що планує рф

Ворог планує взяти Харків під вогневий контроль. Пробиваючи собі шлях, він КАБами може спробувати зробити північ міста непридатною для проживання.

Про це повідомив військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак в інтерв'ю "Главреду", передає редакція сайту 056.

За його словами, російські окупанти можуть вдатися до тактики терору – масово використовувати КАБи, щоб пробити собі шлях до міста.

"Така загроза є і вона може бути реалізована… Кориговані авіабомби – звичайно, страшна зброя. Ми бачимо, як швидко росіяни зруйнували Вовчанськ. І Авдіївку теж було розбито набагато швидше, ніж той самий Бахмут", – розповів Ступак.

За допомогою КАБів росіяни можуть знищувати Харків, аби люди звідти переїхали до інших міста. Наприклад, до Києва, Дніпра, Житомира, Чопа, Ужгорода та інших міст, і стали ВПО.

За словами Ступака, це одна з цілей кремля. Тоді буде нове навантаження на бюджет, оскільки цим людям необхідно буде виплачувати допомогу. До того ж бізнес закриється і це мінус податки.

"росія застосовує КАБи приблизно за таким принципом: не долетіла перша бомба – нічого страшного, долетить друга та третя. Це ж не ракета ціною в один чи кілька мільйонів доларів. Кинули один КАБ, другий, третій – і переорали всю землю. Нічого не лишається. І, на жаль, ми поки що нічого не можемо цьому протиставити", – зазначає Ступак.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment