Армія рф атакувала Україну дронами і ракетами: де лунали вибухи

Після однієї ночі перепочинку, 15 жовтня ворог знову задав удару по Україні "шахедами" та ракетами.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

По Миколаївщині 7-ма зенітними керованими ракетами С-300/400 із ТОТ Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині із повітряного простору Курської обл., а також 17-ма ударними БпЛА (райони пусків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.)

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 12 ворожих БпЛА в Миколаївській, Київській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській та Черкаській областях. Чотири російські безпілотники локаційно втрачено, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ.

Наслідки по Миколаївщині

Сьогодні вночі ворог завдав удару по Миколаєву. В результаті влучання боєприпасів та їх уламків загинула жінка. Наразі відомо, що травми різного ступеня важкості отримали 16 людей, їм надається необхідна допомога. В одному з житлових районів міста пошкоджено інфраструктурний об'єкт, приватні житлові будинки та автомобілі. Виникли пожежі, що вже ліквідовані на площах 30 та 400 кв. м. Окрім цього, в іншому районі міста горіли ресторанний комплекс й торгівельні павільйони. Пожежу локалізовано на площі 1400 кв. м. Триває ліквідація.

Наслідки на Київщині

Чергова нічна тривога, що тривала майже дві години, оголошувалася через атаку на Київщину ворожих БпЛА. В регіоні працювали сили ППО. Цілі знищені. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих немає. Падіння уламків збитих ворожих цілей фіксуються на відкритих ділянках місцевості поза межами населених пунктів. Оперативні групи продовжують роботу з виявлення наслідків ворожої атаки.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment