Опалювальний сезон на Дніпропетровщині: змінено принцип запуску

У Кривому Розі на Дніпропетровщині цього року початок опалювального сезону буде раніше – за два тижні до настання холодів. Це треба, аби встигнути провести всі пуско-налагоджувальні роботи.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на керівника Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула.

АТ «Криворізька теплоцентраль» входить до структури НАК «Нафтогаз України» і фактично управляється з Києва. Місто, згідно із законом, не може втручатися у діяльність підприємства. Це 6 великих котелень, які мають подавати тепло майже 50% населення міста. При цьому з 6 великих котелень, цього підприємства, технічно може працювати від генераторів тільки дві котельні, а 4 підживлені від високовольтних ліній. Як доповіло керівництво цього підприємства, на сьогодні воно на 87% готове до опалювального сезону. При цьому магістральні та квартальні системи зараз наповнюються водою.

"Сподіваємося, що таких проблем у підприємства, як були торік із постачанням тепла мешканцям Кривого Рогу, цього року не буде .Але наразі підприємство має 57 зауважень від Держенергонагляду. Для роботи на об'єктах підприємством задіяно 25 бригад, зокрема виділених НАК «Нафтогаз» та іншими компаніями. Є ще дві теплопостачальні компанії – ТОВ «ДУРБ» та «Кривбастеплоенерго», які мають 8 локальних котелень. Вони доповіли про 100% готовність. Ще одна приватна котельня КЗРК, яка має опалювати 16 будинків, поки що взагалі не подавала заявку про отримання паспорта готовності. Будемо з ними працювати", – написав Вілкул.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment