Останній день літньої погоди: що прогнозують у Дніпрі сьогодні

Наприкінці тижня, 6 жовтня, у Дніпрі буде останній день тепла перед похолоданням. А ось на заході, півночі, а також на Вінничині вже похолоднішало, там будуть сильні дощі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

На переважній частині країни хмарно. Дощі, подекуди грози, вночі у західних (крім Закарпатської), північних (крім Сумської), вдень місцями в Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Київській і Чернігівській областях значні дощі. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий

У східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях та Криму без опадів.

Вітер південний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура в західних областях вночі 7-12°, вдень 10-15°; на решті території вночі 11-16°, на узбережжі морів 17-20°, вдень 22-27°, у північних та Вінницькій областях 16-21°.

Уточнений прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на день 6 жовтня

Невелика хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний,, 5-10 м/с. Температура по області вночі 10-15°, вдень 25-30°, по м. Дніпро вночі 13-15°, вдень 26-28° тепла. Метеорологічне літо завершиться сьогодні, і з наступного тижня осінь ввійде в свої права.

Синоптики спрогнозували, якою буде температура повітря в жовтні

На зміну аномальному теплу, до якого всі вже звикли, в країну різко увірветься похолодання. Спостерігатиметься зниження температури повітря до +7+13 градусів, очікуються дощі, сильний вітер і коливання атмосферного тиску. Розпочнеться метеорологічна осінь, яка принесе перші заморозки на поверхні ґрунту та у повітря в період з 7 по 10 жовтня.

На початку другої декади місяця в Україну зайдуть повітряні маси з південного заходу Європи й температура повітря почне підвищуватися. Над всією країною зберігатиметься поле відносно високого тиску, тому істотні опади до середини місяця не передбачаються.

Третя декада місяця також обіцяє бути теплою, але з більш рясними та частими дощами, які випадатимуть через південні процеси над Середземним морем й Балканським півостровом.

Синоптики прогнозують, що суттєве похолодання у першій декаді місяця не вплине на середньомісячну температуру повітря, яка очікується на 1−2,5 градусів вищою за кліматичну норму. Загальна кількість опадів також буде у межах норми скрізь, крім західних і південних регіонів, де перевищуватиме її на 20−70%.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment