Графіки аварійних відключень світла: в яких областях України запроваджено

З 10:25 у Сумській та Полтавській областях вимушено були запроваджені аварійні відключення. Вони діють з метою недопущення перевантаження обладнання в основній мережі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

Внаслідок дронової атаки на енергооб’єкт вчора знеструмлювалась частина Сумської області. Подачу світла вдалося відновити, але для остаточного усунення наслідків обстрілу ще потрібен певний час.

Також через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 528 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Чернігівській, Кіровоградській областях.

Додає навантаження на енергосистему країни зростання споживання. Сьогодні, 4 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був на 1,9% вищим, ніж попереднього дня – у середу. Вчора, 3 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на тому ж рівні, що й попереднього дня – у середу, 2 жовтня.

"Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00", – звернулись в Укренерго.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment