“Це небезпечно й ускладнено”: українців закликали не відвідувати Близький Схід

Українцям не варто відвідувати Ізраїль без крайньої потреби. Це може бути небезпечно через загострення ситуації на Близькому Сході.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на заяву посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука в ефірі телемарафону.

За його словами, не варто громадянам України відвідувати зараз Ізраїль з туристичними цілями.

"Це небезпечно й це ускладнено у зв'язку з тим, що багато авіакомпаній відмовляються літати до Ізраїлю і фактично безпечно літати тільки ізраїльськими авіакомпаніями", – пояснив він.

Наразі до Ізраїля без обмежень літають El Al і декілька місцевих лоукостів. Поки що повітряний простір країни відкритий, а аеропорт Бен-Гуріон – працює. Але небезпеку краще уникнути й просто відтермінувати поїздку, бо невідомо як ситуація на Близькому Сході розвиватиметься далі.

"Не виключається, що Ізраїль зробить обстріли чи атаку у відповідь Ірану. Скоріш за все, це питання зараз буде розглядатися безпосередньо військовим кабінетом. І це загострення може продовжуватися на необмежений час. Більше того нагадую, що операція в Лівані триває. На південь Лівану зайшли підрозділи ЦАХАЛ. І це знову ж таки не додає безпеки в цій ситуації. Тому що обстріли з ліванської сторони також тривають", – зазначив посол.

Зараз Ізраїль готується до можливого регіонального конфлікту і планує завдати значного удару у відповідь на ракетну атаку, яка сталася у вівторок. Ціллю удару можуть стати об'єкти видобутку нафти в Ірані та інші важливі об'єкти.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment