У Польщі розповіли, скільки людей вже приєдналися до українського легіону

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Польща стала одним із ключових союзників України, надаючи військову, гуманітарну та політичну підтримку. Одним із напрямків цієї співпраці стало створення українського легіону на території Польщі, який мав на меті залучення добровольців для захисту України. Однак, за словами голови Міністерства оборони Польщі Владислава Косіняка-Камиша, кількість охочих приєднатися до цього легіону виявилася значно меншою, ніж очікувалося, передає 5692.com.ua.

Створення українського легіону: підтримка та підготовка

У липні 2023 року Україна та Польща підписали важливу двосторонню угоду про гарантії безпеки, яка включала положення про створення українського легіону. В рамках угоди Польща взяла на себе відповідальність за підготовку українських добровольців, а Україна мала забезпечити набір бійців. Як повідомляється, метою цієї ініціативи було створення бойової одиниці, яка могла б ефективно діяти на фронті, допомагаючи захистити українські території від російської агресії.

Польська сторона запевняє, що була готова до навчання і озброєння бійців. Проте, за словами Владислава Косіняка-Камиша, кількість українців, які вирішили приєднатися до легіону, виявилася "вкрай малою".

Ми не несемо відповідальності за вербування. Однак кількість людей, які повинні були зголоситися з української сторони, є занадто малою, – зазначив міністр оборони Польщі.

Проблема набору добровольців

Незважаючи на початковий ентузіазм, процес набору добровольців до українського легіону не виправдав очікувань. За словами польського міністра оборони, сам процес вербування здійснювала Україна, проте кількість охочих вступити до легіону залишалася надто низькою для ефективного функціонування цієї військової структури.

На початковому етапі було оголошено, що в Польщі вже зареєструвалися тисячі добровольців, готових приєднатися до легіону. Це створювало певні очікування щодо масштабу ініціативи. Однак реальні цифри виявилися набагато скромнішими. Причини такого низького рівня зацікавленості залишаються невідомими.

Польська підтримка української армії

Незважаючи на невеликий успіх із набором до українського легіону, Польща залишається важливим партнером України в контексті військової підготовки. Від початку війни польська сторона підготувала близько 20 тисяч українських військових, які наразі воюють на фронті.

Польська допомога включала також надання зброї, амуніції та іншої військової техніки. Крім того, Польща є однією з країн, які активно лобіюють збільшення західної військової допомоги для України, постачання танків, систем ППО та іншої важкої техніки.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment