У Дніпрі з’явився бульвар Української добровольчої армії

У Дніпрі вулицю Південну перейменували на бульвар Української добровольчої армії. Це один із майже 500 топонімів, що змінив назву за останні 2,5 роки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

10 років тому Дніпро став серцем добровольчого руху, і коли почалася велика війна, той досвід також допоміг країні встояти.

"Це справедливо, коли вулиці міста названі на честь тих, хто ціною свого життя та здоров’я захищав і захищає свободу для всіх нас", — зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Бульвар Української добровольчої армії розташований у середмісті та межує з Кельнським. Тут також стоїть відома у Дніпрі статуя "Атлант".

"Із великою подякою сприйняли рішення Дніпровської міської ради про перейменування однієї з центральних вулиць на честь Української добровольчої армії!" — зауважив командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

Українська добровольча армія — це добровольче військове формування, сформоване на початку війни росії проти України. Її бійці брали активну участь в АТО/ООС, також від початку повномасштабного вторгнення Українська добровольча армія є однією з найбільш ефективних частин Сил оборони.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment