В чотирьох областях України очікуються заморозки: прогноз погоди у Дніпрі на 2 жовтня

У середу, 2 жовтня, в Україні очікується переважно суха погода без опадів та сильного вітру. Проте у західних областях прогнозуються заморозки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Вітер південно-східний (у більшості північних, Вінницькій та Одеській областях північний), 5-10 м/с.

Температура вночі 6-11°, на узбережжі морів до 14°, вдень 16-21°, на сході та південному сході країни до 25°; у західних областях вночі 1-6° тепла, на Закарпатті та Прикарпатті на поверхні ґрунту заморозки 0-3°, вдень 12-17° тепла (на високогір'ї Карпат вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 8-13° тепла).

Через заморозки I рівень небезпечності, жовтий, оголошено у таких областях: Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 2 жовтня

Невелика хмарність. Без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 8-13°,вдень 20-25°, по м. Дніпро вночі 11-14°, вдень 22-24°.

2 – 7 жовтня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Яка погода була у Дніпрі у вересні

У вересні спостерігалась аномально тепла, з дефіцитом опадів, суховійними явищами та шквалистим вітром в окремі дні, погода. Середні добові температури повітря здебільшого на 2-9° перевищували звичайну і знаходились по області у межах 16-26° тепла.

Максимальна температура в найтепліші дні на початку місяця досягала 33-34° тепла. Мінімальна температура повітря в найхолодніші ночі останньої декади знижувалась до 4- 9° тепла.

Опади невеликі, місцями помірні спостерігались в окремі дні в першій половині вересня, носили зливовий характер і розподілялись по області вкрай нерівномірною.

В ніч на 10 вересня, метеостанціями Чаплине та Павлоград було зафіксоване небезпечне метеорологічне явище І рівня – значний дощ, за 12 годин і менше випало 36,5 та 18,2 мм опадів відповідно.

Середня температура повітря за вересень виявилась на 4-5 ° вища за норму і становила по області 20-22°тепла. Сума опадів в середньому по області за даними метеостанцій за вересень склала 20 мм або 47% місячної норми.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment