У двох областях України випав перший сніг: коли очікувати у Дніпрі

У понеділок, 30 вересня, в Україні випав перший сніг. Опади зафіксували у Закарпатській та Івано-Франківській областях. Але це ще досить локально й тільки на високогір'ї.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

За даними Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, у Карпатах, на горі Піп Іван, туман. Вітер північний 20-22 м/с, температура повітря опустилася до -5°С. Схожа погода на Драгобраті. Також зимові опади помітили під Петросом та на Пожижевській полонині.

Такі опади не є аномальними для цього регіону України. Тим паче вони не масові і не так тривалі.

У Дніпрі ж сніг найближчим часом не прогнозується. Як розповіли в Дніпропетровському РЦГМ, тут найближчий місяць буде переважити тепла погода.

«Попередні прогнози можна виявити там, де є середньомісячна температура і кількість опадів – такий, орієнтований прогноз. Виходячи з того, що майже кожен місяць у цьому році був з температурами вище норми, тож, я думаю, така ситуація буде й з жовтнем. Просте вже у кінці жовтня і на початку листопада буде холодати. Хоча середньомісячна температура жовтня по кліматичним особливостям десь на 7 градусів ниже ніж у вересні. Але я думаю, що жовтень буде все одно вищий за норму», – розповів начальник регіонального гідрометцентру Василь Гринчак.

Минулого року перший сніг у Дніпрі пішов 19 листопада. Згідно з прогнозами спеціалізованих погодних ресурсів, цьогоріч, він може випасти раніше. Температура нижче 5 градусів буде знижуватись з 15 жовтня. І вже у двадцятих числах можливий сніг. Він буде несильним та короткотривалим.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment