Сексуальне насильство у центрі реабілітації: в Україні починаються масові перевірки

В Україні розпочнуться перевірки закладів, де цілодобово проживають діти, з метою виявлення можливих випадків насильства.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Це рішення було ухвалене після резонансного інциденту у реабілітаційному центрі на Львівщині, де було зафіксовано свідчення дітей про фізичне, психологічне та сексуальне насилля.

За інформацією омбудсмена Дмитра Лубінця, директор цього закладу, ймовірно, знущався над вихованцями, зокрема здійснював сексуальне насильство над дівчатками. Проти нього розпочато досудове розслідування.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що Нацсоцслужба проведе перевірки в усіх подібних закладах. Для цього розроблено спеціальний опитувальник, щоб виявити факти насильства без шкоди для психічного стану дітей. Жолнович також наголосила на важливості розвитку інклюзивної освіти та сімейних форм виховання, щоб діти могли навчатися поблизу домівок і не проживати цілодобово в спеціалізованих закладах.

Насильницькі дії стосовно дітей можуть мати серйозні та тривалі наслідки для їхнього фізичного і психічного здоров’я. Дослідження показують, що такі діти часто страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР), депресії, тривожності та проблем з самооцінкою. Вони також можуть мати труднощі у соціальній адаптації, виникають проблеми з навчанням та поведінкою. Часто травмуючі події впливають на здатність формувати здорові стосунки в майбутньому.

Директора навчально-реабілітаційного центру у Львівській області було відсторонено від роботи на період перевірки.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment