$30 000 за дозвіл зробити з недобудови гуртожиток для ВПО: на Дніпропетровщині судитимуть очільника та секретаря міської громади

На Дніпропетровщині судитимуть очільника та секретаря міської громади. Вони вимагали $30 000 хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДБР.

На території громади ще з 90-х років стояла недобудова школи площею 4,5 тис. кв. м. Підприємець вирішив відремонтувати це приміщення, аби там могли проживати, у тому числі й переселенці. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація. З цією пропозицією він звернувся до міської ради.

Посадовці під час зустрічей повідомили, що є два варіанти вирішення питання: за 50 або за $30 000. У випадку отримання $50 000 чиновники обіцяли винести питання на голосування сесії та забезпечити підписання меморандуму про передачу будівлі в довгострокову оренду без оголошення спеціального тендеру. За $30 000 підприємець мав би віддавати фігурантам ще й відкати.

У квітні 2024 року підприємець передав $30 000 секретарю ради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців було затримано.

Вони обвинувачуються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони східного регіону.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment