В Україні літо продовжиться, але капатимуть дощі: прогноз погоди у Дніпрі на 25 вересня

У середу, 25 вересня, погода в Україні потішить теплом. Проте хмарність стане більшою, на заході прогнозуються опади.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Вночі на Прикарпатті та Закарпатті, вдень у західних областях короткочасний дощ, місцями гроза; на решті території без опадів.

Вітер південний та південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 9-14°, на узбережжі морів до 17°; вдень 23-28°, у західних областях 18-23°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 25 вересня

Малохмарно. Без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 10-15°,вдень 24-29°, по м. Дніпро вночі 12-14°, вдень 25-27°.

З наступного тижня Україна вже переходить на більш осінню погоду

На більшості іншої території України температурний фон залишатиметься досить високим.

"Найближчі три дні у нас температурний фон буде в межах: нічна температура +7°…+14°, у південній частині – до +17°, а в денні години +20°…+27°. І лише Карпати – там, звичайно, завжди прохолодніше – там вночі +4°…+9°, вдень +15°…+19°", – розповіла синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталя Птуха.

Вона пояснила, що такі контрасти будуть зумовлені тим, що із заходу, починаючи з середи, впливатимуть атмосферні фронти, тому там буде більше хмарності і часом – невеликі дощі.

"26-го числа невеликі дощики можуть ще подекуди зачепити Вінниччину, Житомирщину і правобережжя Київської області. Але це досить локально", – сказала Птуха.

За її словами, водночас зі сходу продовжує здійснювати свій вплив антициклон, поле високого тиску, який забезпечує для всього лівобережжя і навіть для південної частини України суху погоду без опадів.

Експерт також наголосила, що сьогодні в Україні змінюватиметься напрямок вітру. Він вже буде з півдня, південного сходу. Йдеться про теплішу повітряну масу, яка зумовить те, що у більшості регіонів, окрім західних, будуть досить високі значення температури – навіть до +27°…+28° на півдні.

"І така погода буде утримуватися практично весь тиждень, до суботи. В суботу ще також можуть бути високі показники. І для Київщини також. Але очікуємо, що все ж таки ось на вихідних, в суботу-неділю, вже буде певна перебудова синоптичних процесів. Надійде вже активніший атмосферний фронт з північного заходу. І він вже повинен буде досягнути, за розрахунками, які є на сьогодні, все ж таки і Київщини", – сказала Птуха.

Так, в останні дні вересня вже й для Київської області буде певна зміна погодних умов і температурний фон дещо знизиться.

"Тобто, якщо зараз там практично весь тиждень буде в межах +20°…+25° – денні максимуми, то вже з наступного тижня це буде в межах +15°…+20°", – зауважила синоптик.

На уточнення, чи означає це, що Україна з наступного тижня фактично переходить на класичну осінню прохолоднішу погоду, Птуха, зазначила: "Переходимо в більш осінню погоду. Наскільки вона буде класичною для початку жовтня – це треба аналізувати. Основне, що буде вже більш нагадувати осінь, буде більш свіженько".

Водночас багато опадів поки що не очікується, вони стосуватимуться більше лише заходу України.

Також на запитання, чи після цього зниження температури ще може прийти "бабине літо", експерт зауважила, що це дійсно ще може відбутися у жовтні.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment