На Дніпропетровщині збільшилась захворюваність на ГРВІ: яка ситуація з коронавірусом, кашлюком, холерою та гепатитом

За тиждень на Дніпропетровщині збільшилась кількість на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Водночас поменшало випадків коронавірусу.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»

Протягом звітного тижня, 13 по 19 вересня, захворюваність на ГРВІ знаходиться на міжсезонному рівні. За тиждень зареєстровано 7888 випадків ГРВІ (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 255,0). Це на 7,1% більше показника минулого тижня. Питома вага дітей до 17 років – 46,8%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 407 хворих, у т.ч. 235 дітей.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 11,8%. Зареєстровано 929 випадків, інтенсивний показник захворюваності 30,0 на 100 тисяч населення – у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 17,5%. Питома вага дітей до 17 років – 20,7% (192 особи). Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області – 124 (30,5% від госпіталізованих з ГРВІ), у т.ч. 1 пацієнт госпіталізований до відділення реанімації та інтенсивної терапії. Летальні випадки не зареєстровані.

Всього за попередніми діагнозами по області зареєстровано 139 випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ), інтенсивний показник 4,49 на 100 тисяч населення, що більше рівня попереднього тижня на 5 випадків. Інтенсивний показник захворюваності не перевищує середньобагаторічний показник. Питома вага дітей до 17 років складає 66,2%. Зареєстровано сімейне вогнище ГКІ з 3-ма захворілими у побуті (2 дитини та 1 доросла людина). Протиепідемічні заходи тривають.

За тиждень зареєстровано 7 випадків підозри на кашлюк (м.Дніпро, м. Кам’янське, Верхньодніпровська ОТГ). Інтенсивний показник захворюваності 0,23 на 100 тисяч населення.

Зареєстровано 4 випадки підозри на гострий вірусний гепатит (інтенсивний показник 0,13 на 100 тис. населення), з них 1 випадок лабораторно підтвердженого вірусного гепатиту А.

З осередків сказу серед тварин в заклади охорони здоров’я звернулися 10 людей (дорослі), всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію. Фахівцями ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» сумісно з представниками охорони здоров’я та ветеринарної медицини організовані протиепідемічні, медичні та протиепізоотичні заходи.

Протягом звітного тижня спалахи інфекційних хвороб, випадки (підозри) холери не зареєстровані. Показники інфекційної захворюваності населення області відповідають сезонним рівням і не перевищують середньобагаторічні.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment