Telegram “здаватиме” терористів та наркоторговців: які дані будуть доступні поліції

В Telegram оновили умови використання та політику конфіденційності застосунку. Тепер IP-адреси та номера телефонів користувачів можуть бути передані правоохоронцям. Також месенджер змінив алгоритм пошуку, там задіяний ШІ.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на засновника Telegram Павла Дурова.

За його словами, функціями месенджер зловживали люди, які порушили наші Загальні положення та умови для продажу незаконних товарів.

"За останні кілька тижнів спеціальна команда модераторів, використовуючи штучний інтелект, зробила пошук Telegram набагато безпечнішим. Увесь проблемний вміст, який ми виявили в Пошуку, більше не доступний. Якщо вам усе ж вдалося знайти щось небезпечне чи незаконне в Пошуку Telegram, повідомте нам про це через @SearchReport", – йдеться в повідомленні.

Щоб ще більше стримувати злочинців від зловживання пошуком Telegram, оновлено Умови використання та Політику конфіденційності, гарантуючи, що вони є узгодженими в усьому світі.

"Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути надані відповідним органам у відповідь на законні запити.

Ці заходи повинні знеохотити злочинців. Пошук у Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів. Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів", – написав Дуров.

Зазначимо, що це те що фактично змушують робити засновника месенджера, щоб він міг безпечно працювати в Європі та інших країнах. Це більше стосується тероризму, наркотиків та проституції. Для порядних адмінів і користувачів нічого не міняється.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment