Підвищення пенсій в Україні: в уряді повідомили, коли чекати

На початку 2025 року в Україні планується індексація пенсій. Попри щомісячну інляцію, підвищення виплат буде незначним.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

З початку 2023 року в Україні відбулося триетапне збільшення пенсійних виплат. За рік середній розмір пенсії збільшився на 14,9%, що в грошовому еквіваленті відповідає 688,85 грн.

Як розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, виплати пенсій не залежать від видатків державного бюджету. Фінансування пенсій здійснюється з Пенсійного фонду, який отримує кошти від єдиного соціального внеску та донорських грошей.

За її словами, кожна соціальна програма Мінсоцполітики проходить суворе регулювання та перевірки міжнародних аудиторів, метою яких є забезпечення прозорості використання коштів. Такі перевірки необхідні для обґрунтування економічного ефекту та підтвердження необхідності фінансової підтримки міжнародними донорами, зокрема урядом США.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні наступну індексацію проведуть у березні 2025-го – як це робили 2023-го і 2024-го. В уряді обіцяють знайти для цього фінансовий ресурс.

За словами прем'єра, завдяки фінансовій стійкості Україні зберегли всі спеціальні виплати, а пенсії та субсидії виплачують.

"Так буде тривати. Це велика робота, вона відбувається щодня. Всі індексації були проведені у березні 2023, у березні 2024-го і будуть проведені у березні 2025 року", – пообіцяв очільник Кабміну.

Він зазначив, що інфляція в країні залишається помірною – 5,4% у липні. Економіка помірно відновлюється – 3,7% зростання ВВП у другому кварталі цього року.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment