Україна з ночі була на тривозі: внаслідок обстрілів пошкоджено енергооб’єкт та багатоповерхівки

У ніч на 22 вересня противник завдав удару двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Луганської області. Також випустив по Україні 80 ударних БпЛА типу «Shahed» із Єйська та Курська. А Харківщину обстріляли ФАБами.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 71 ударний БпЛА, іще шість безпілотників, внаслідок протидії РЕБ, локаційно втрачені. Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській областях.

Наслідки на Полтавщині

На щастя, обійшлося без постраждалих. Проте є пошкодження енергетичної інфраструктури в одному районі області. В результаті чого без світла залишились 56 побутових та 30 юридичних споживачів. Профільні фахівці вже працюють над відновленням електропостачання людям. Питання на контролі.

Наслідки на Хмельниччині

Наші сили ППО знищили над областю 8 БПЛА типу «Shahed». Разом з тим, в місті Хмельницькому внаслідок атаки пошкоджено житлову будівлю. За інформацією на цю годину, жертв серед цивільного населення немає. На місці події працюють фахівці усіх екстрених служб. Розмір завданих збитків встановлюються.

Наслідки на Київщині

Вночі ворог атакував Київщину ударними дронами. Тривога тривала майже 8 годин. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі. Постраждалих немає. Влучання в об’єкти критичної та житлової інфраструктури відсутні. В двох районах області внаслідок падіння уламків зафіксовано загорання трав'яного настилу та лісової підстилки. Пожежі ліквідовані. В одному приватному будинку пошкоджено двері, вікна, сонячні батареї та паркан. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків ворожої атаки.

Наслідки на Черкащині

За попередніми даними, наші оборонці перетворили на брухт 14 із них у межах області. Натепер інформація про потерпілих чи руйнації інфраструктури не надходила. В одному випадку через падіння уламків ми мали займання лісової підстилки на площі 300 кв.м. Пожежу ліквідували.

Наслідки на Харківщині

ФАБ-250 застосували «проти» багатоповерхівки Харкові, де спали десятки мешканців. Внаслідок авіаудару постраждало 18 осіб, 3 з яких — діти Кількість постраждалих уточнюється. Пошкоджено скління та фасади 7 багатоквартирних будинків, дошкільного навчального закладу, а також 21 автомобіль. З житлового 16-поверхового будинку, біля якого влучила ворожа бомба, евакуйовано 68 осіб. Вогнеборці ліквідували пожежі 4 автомобілів на загальній площі 50 м кв. Проводились роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до під’їзду 16-поверхівки.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment