Закупив на 150 млн грн одяг, що наражав захисників на небезпеку: на Дніпропетровщині викрили командира військової частини

Повідомлено про підозру командиру однієї з військових частин Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства. Вони організували закупівлю неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДБР.

Керівник частини уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством. Як показала експертиза, фірма займалась перепродажем продукції низької якості. Не перевіривши це, командир підписав договір без тендеру та з передоплатою у 30% від загальної вартості контракту.

Після передоплати військова частина отримала лише частину якісного одягу, а на суму майже 150 млн гривень був поставлений одяг, який не відповідав жодним стандартам якості та наражав захисників на небезпеку. Керівництво частини, розуміючи ризики, підписало необхідні документи та здійснило повну оплату за неякісний товар.

Під час обшуків у військового та підприємця вилучено готівку. Командиру повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці (ч. 4 ст. 425 КК України).

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment