В Україні змінено правила отримання посилок: для кого післяплати готівкою не буде

"Укрпошта" припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою. Це стосується тих випадків, коли відправниками є фізичні особи-підприємці.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу "Укрпошти".

НБУ вніс зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Цим документом заборонена виплата переказів післяплати готівкою ФОП. Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок.

"Суб’єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб’єктів господарювання", – йдеться в повідомленні.

За даними пресслужби, усі послуги, надані до 30 серпня, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення.

Для особистих відправлень жодних змін не відбулося, вони можуть розраховуватися за надані суб’єктами господарювання послуги та придбані в них товари як у безготівковій формі, так і готівкою, зокрема під час переказу коштів без відкриття рахунку, пояснили в НБУ.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment