Відключення світла у Дніпрі та області: чи потрібно передавати показання лічильника

Період передачі показань електролічильника триває 5 днів: за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. У цей час важливо встигнути повідомити дані YASNO або своєму оператору системи розподілу, щоб сплачувати лише за фактично спожиту електроенергію.

Редакція сайту 056 розкаже чи потрібно передавати показання лічильника під час відключення світла.

Незважаючи на те, чи застосовувалися відключення протягом місяця, усім споживачам потрібно регулярно передавати показання лічильника у відведений для цього час. В інакшому випадку – оператор системи розподілу розрахує не фактичне, а середнє споживання. Тоді клієнт може отримати рахунок із такою ж самою сумою, як за місяць, коли не було знеструмлень.

Нагадаємо, обсяг споживання кожного клієнта розраховує оператор системи розподілу. Він надає ці дані постачальнику, який застосовує діючий тариф та формує рахунки. Постачальник не коригує обсяг споживання, тому якщо у клієнта виникають питання щодо його розрахунку – потрібно звертатися до оператора системи розподілу.

Щоб сума у рахунку відповідала використаним кіловат∙годинам, передавати показання слід щомісяця. Найшвидше та найзручніше це робити через сервіси YASNO:

ДТЕК Дніпровські електромережі при розрахуванні обсягу спожитої вами електроенергії за серпень бере до уваги лише покази лічильника, передані з 30 серпня до 3 вересня включно. Оператор системи розподілу не може вирахувати зі споживання періоди, в які за командою НЕК «Укренерго» доводилось вводити графіки стабілізаційних відключень чи екстрені відключення. Ми спираємось виключно на дані вашого лічильника.

Якщо не передати покази до 4 вересня, після нього, згідно із законодавством, обсяг буде розрахований за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року – серпня 2023 року, коли стабілізаційні чи екстрені відключення не застосовувались.

Щоб уникнути розбіжностей у нарахуванні та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергію, не забувайте вчасно передавати покази.

Найпростіше та найшвидше це зробити через чат-бот:

  • у пошуку месенджера Viber та Telegram ввести «ДТЕК Дніпровські електромережі»;
  • пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів);
  • обрати в меню «Передати покази лічильника» та за підказками чат-бота надіслати інформацію.

Також у нашому чат-боті ви завжди можете знайти актуальну інформацію щодо відключень.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment